Geroosterde groenten zijn ideaal om je tijdens deze koude dagen lekker warm en gezond te houden. Groenten krijgen een heerlijke smaak als je ze in de oven roostert, en elke seizoensgroente past goed in dit recept. Daarbij is het hartstikke gezond en de perfecte manier om je weerstand op peil te houden. Door het toevoegen van Pulled Oats® is het gerecht lekker voedzaam. Perfect voor tijdens de donkere dagen!


Dit recept voor geroosterde groenten is niet alleen makkelijk om te maken, ook kan je spelen met de smaken. Zo kun je het gerecht precies zo maken als je zelf wilt. Lees hier hoe je dit recept voor geroosterde groenten met verse kruiden zelf kunt maken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de groenten af, schil eventueel en snijd in gelijke stukken.
  2. Doe de stukken biet in een kom en de andere groenten in een andere kom.
  3. Meng de olie, honing, zout en peper in een kleine kom. Voeg daarna wat verse kruiden naar keuze toe.
  4. Meng de gekruide olie met de groenten (niet de bieten) en verspreid ze gelijkmatig over een bakplaat.
  5. Voeg dan de bieten voorzichtig toe aan de bakplaat, naast de andere groenten. Zo voorkom je dat ze kleur afgeven.
  6. Rooster de groenten 15 minuten in de oven.
  7. Meng ondertussen de rest van de gekruide olie met Pulled Oats. Haal de groenten uit de oven en voeg vervolgens de Pulled Oats eraan toe.
  8. Rooster dit nog eens 10-15 minuten, of totdat de groenten klaar zijn.

Eet smakelijk!

Zie ook

Recept: geroosterde groenten met verse kruiden

Heerlijke winterse boerenkool couscous salade!

Recept: geroosterde groenten met verse kruiden

Vegetarische ovenschotel met pompoen, feta en granaatappel

Recept: geroosterde groenten met verse kruiden

Kruidige vegan groentesoep van zoete aardappel en linzen