Als je denkt dat de pompoen alleen voor de herfst bestemd is, think twice. De groente is namelijk ook ideaal voor een kerstdiner. De zachte smaak en mooie oranje kleur past perfect bij verschillende gerechten tijdens een gezellig kerstdiner. Dit keer maken we een kerstsnack met de groente: geroosterde pompoenringen met kikkererwten voor kerst.


Deze kerstige geroosterde pompoen snack zijn perfect als gezonde en vullende snack. Door ze te roosteren krijgen ze een heerlijke gerookte smaak. Ook is dit gerecht helemaal vegan, dus ideaal voor als je een vegan friendly kerstdiner organiseert. Yum!

Bereidingswijze geroosterde pompoenringen met kikkererwten

1. Verwarm de oven op 180 graden. Als je een grillstand functie hebt, kun je deze gebruiken. Zo niet, dan is de oven ook prima te gebruiken. Leg alvast een bakplaat klaar en leg hier wat bakpapier op. Smeer deze in met olijfolie.

2. Snijd de pompoen doormidden. Hol deze uit door het vruchtvlees te verwijderen.

3. Maak ringen door hele plakken te snijden. Deze kun je vervolgens op de bakplaat leggen.

4. Besprenkel de pompoenringen nog met olijfolie en zout en peper. Doe de ringen vervolgens voor 20 minuten in de oven.

5. Ondertussen kan je het vocht uit de kikkererwten halen. Snijd daarna de peterselie en koriander fijn. Houd wel een paar blaadjes koriander over voor de garnering.

6. Pak een kom en doe hier de kikkererwten, peterselie, koriander en rucola in. Voeg wat citroensap toe en peper en zout en meng dit met elkaar.

Als de pompoenringen klaar zijn, kan je ze zo’n vijf minuten laten afkoelen. Daarna kan je de pompoenringen op borden leggen en in elk gat van de pompoenring een eetlepel van de salade leggen. Voeg een paar blaadjes koriander toe als garnering en de snack is klaar om geserveerd te worden.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: geroosterde pompoenringen met kikkererwten voor kerst

Recept: stoofpeertjes met Licor 43, een lekker kerst dessert!

Recept: geroosterde pompoenringen met kikkererwten voor kerst

Recept: lekkere kerstcocktail met cranberry en gin

Recept: geroosterde pompoenringen met kikkererwten voor kerst

Accessoires voor op jouw kersttafel: dit zijn de mooiste!