Op zoek naar een winterse zoete snack? Say no more: deze heerlijke Paleo Pumpkin Muffins zijn heerlijk als tussendoortje of om bij de koffie op tafel te zetten. Geniet van dit heerlijke recept: super makkelijk om te maken en ze zijn snel klaar. Dat wordt smullen!
Bereidingswijze Paleo Pumpkin Muffins:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Boter het muffin treetje in en zet het in het midden van de oven.
- Meng ondertussen de droge ingrediënten in een mengkom: de pumpkin spice mix, het almandelmeel, cream of tartar, baking soda en de zout. Mix het allemaal door elkaar.
- Pak vervolgens een andere mengkom en voeg hier de pompoen puree aan toe, de honing, de eieren en het vanille extract. Gebruik hiervoor een elektrische mixer of een garde.
- Voeg aan deze kom nu de droge ingrediënten-mix toe en gebruik een garde of elektrische mixer om dit door elkaar te mixen. Doe dit tot het een glad, oranje mengsel is.
- Let op: de baking soda is gelijk geactiveerd, dus schuif de muffins gelijk in de oven!
- Vul vervolgens de muffinvormpjes met de vulling (dit kan bijvoorbeeld met een ijslepel).
- Bak de muffins vervolgens voor 25-30 minuten op 180 graden. Draai de muffintree halverwege om zodat alle muffins goudbruin worden.
- Je kunt de muffins zo’n week bewaren in een afgesloten bak. Leuke tip: sprenkel pompoenpitjes over de muffins voordat je ze in de oven schuift voor een lekkere bite! Eetsmakelijk!