Shea butter, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Op gebied van huidverzorging komt het ingrediënt namelijk vaak terug in producten, en niet zonder reden! Nu zul je misschien denken: boter als huidverzorging, is dat niet erg vet? Klinkt inderdaad een beetje gek, maar de natuurlijke vetten van shea butter zijn erg goed voor je huid. Wij leggen je uit wat shea butter precies is en waar je het voor kan gebruiken.


Wat is Shea butter?

Shea butter is een boter dat erg goed is voor je huid. Het is afkomstig uit Afrika en is gemaakt van plantaardige en natuurlijke vetten. De naam komt van de noot die er in is verwerkt: de Shea. Dit is een zaad uit de Karite boom. De boter heeft veel voordelen: het bevat veel vitamine A, E en F, het helpt bij het hydrateren van de huid en verbetert de bloedsomloop.

Waar kan je Shea butter voor gebruiken?

Omdat de de boter rijk is aan vitamines en 100% plantaardig en natuurlijk is, kan het voor velen verzorgend zijn.

Striae

Striae kan ontstaan door bijvoorbeeld zwangerschap of een te snelle groei van het onderhuidse bindweefsel. Wetenschappers geven aan dat vitamine A en E goed helpen bij het voorkomen van striae. Daarnaast helpt het ook bij het vervagen van littekens door ze elke dag in te smeren met de Shea butter.

Haren

Als je boter op je huid al raar vindt, vind je dit misschien nog wel raarder. Maar boter in je haar smeren voor een goede verzorging is helemaal niet zo raar. In fact, de Afrikanen die de Shea butter al een hele lange tijd gebruiken smeren dit goedje overal op en het werkt pérfect. De boter voorkomt dat je haar pluizig en droog wordt én stimuleert de haargroei. Tip: smeer de Shea butter op je haarlijn voordat je je haar gaat verven en in je haar voordat je gaat föhnen zodat het niet beschadigd.

Huid

Shea butter helpt goed bij het voorkomen van striae, maar ook bij het voorkomen dat je huid uitdroogt. Heb je een droge huid? Smeer er dan 1 of 2 keer per dag wat Shea butter op, en je zult al snel merken dat je huid vetter wordt. Ook werkt Shea butter bij een rode, geïrriteerde huid en een verbrande huid. Shea butter is namelijk ook goed te gebruiken als een after sun.

Andere dingen waar je Shea butter goed voor kan gebruiken:

  • Puistjes
  • Rimpels
  • Te gebruiken als scheercrème
  • Zwangerschapsstriemen
  • Kou

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shea beauty (@sheabeautybutter) on

Zie ook

Wat is Shea butter en waar kan je het voor gebruiken?

Dit zijn de voordelen van een tijdje 'offline' gaan

Wat is Shea butter en waar kan je het voor gebruiken?

Selfcare: waarom voor jezelf zorgen zo belangrijk is

Wat is Shea butter en waar kan je het voor gebruiken?

5 plantaardige beauty-foods voor een mooiere huid!