Zonder iets negatiefs aan je hoofd, lekker drijven op zout water en compleet tot rust komen. Een dagje ‘floaten’ wordt steeds populairder, en dat vinden wij bij Freshhh niet zo raar. Floating is een manier van ontspannen, maar het is ook nog eens erg gezond. Iets voor jou? Wij vertellen je alles over floating.


Wat is floating?

Gewichtloos en zonder na te denken drijven op zout water… klinkt perfect, toch? Dan is floating misschien wel iets voor jou. Je komt tijdens de sessie volledig tot rust en vindt ontspanning en balans. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond. Het verbetert je bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk. Ook verlaagt het de hersenfrequentie en vertraagt je ademhaling en hartritme. Je lichaam vindt doo floating zijn natuurlijke balans weer terug, waardoor je jezelf platgezegd ‘herboren’ voelt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koan Float Amsterdam (@koanfloat) on

Wat zijn de effecten van floating?

Floating helpt net als mediteren en yoga om je stress en negatieve gedachtes los te laten. Tijdens het floaten denk je namelijk aan niks. En nu zul je wel denken: dat kan toch niet, aan niks denken? Maar zodra je eenmaal op dat zoute water ligt en je je eigen gewicht niet meer voelt, voel je rust en balans. Naast dat het ontspanning oplevert, verbetert floating ook je slaapritme en het herstel van je spieren na intensief sporten. Lekker een uurtje floaten dus na die sportsessie!

Je dacht waarschijnlijk dat we al klaar waren met onze waslijst, maar dat zijn we nog lang niet. Floating werkt namelijk ook erg goed voor je huid. Je float namelijk een uur op zout water, wat je poriën zuivert en reinigt. Floating werkt daarom ook erg goed voor mensen met eczeem of andere huidaandoeningen. Hier zijn nog een aantal dingen waar floating goed bij kan helpen:

  • Verlicht chronische pijnen bij reuma, migraine en RSI
  • 1 uur floaten staat gelijk aan 4-6 uur slaap
  • Verbetert de werking van bijvoorbeeld fysiotherapie
  • Helpt bij afvallen en afslanken
  • Voorkomt zwangerschapsvergiftiging
  • Helpt bij betere concentratie en meer creativiteit
  • Er komt endorfine vrij (gelukshormoon)

Zie ook

Floating: de key voor ontspanning en balans

Dit zijn de 5 gezondheidsvoordelen van gember

Floating: de key voor ontspanning en balans

Handig: 4x makkelijke en snelle poké bowl recepten

Floating: de key voor ontspanning en balans

Dit zijn de voordelen van een tijdje 'offline' gaan