Dat wij dol zijn op bloemkool weten jullie waarschijnlijk al! Eerder deelden we al deze overheerlijke curry met bloemkool en cashewnoten en deze pizza met bloemkool bodem. Nu komt dit verrassende recept! Wij hadden er nooit eerder aan gedacht om gehakt te maken met bloemkool, maar het kan. Het is ook nog eens super lekker. Door de bloemkool te karameliseren komen alle natuurlijke zoete en zoute aroma’s vrij. Samen met de shiitake paddestoelen zit dit recept vol met heerlijke smaken! Lees snel verder voor het recept.
Let op: De bloemkool heeft ongeveer 1,5 uur nodig voordat het klaar is. Begin dus ruim van te voren met koken.
Bereidingswijze bloemkool bolognese
- Plaats twee steelpannen op middelhoog vuur. Voeg aan allebei de pannen een el olijfolie toe.
- Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine of gebruik een mes. Zorg ervoor dat de bloemkool wordt gesneden tot het formaat van gehakt.
- Voeg aan de ene pan het bloemkoolgehakt toe en aan de andere de ui, bleekselderij, wortel en shiitake. Strooi over beide pannen wat zout.
- Als het ui mengsel een mooie goud bruine kleur heeft, voeg dan de geperste knoflook en de tomatenpuree toe. Bak dit samen ongeveer 2 minuten. Schenk de rode wijn er bij en zet het vuur wat lager. Houd dit warm tot de bloemkool klaar is.
- Na ongeveer anderhalf uur moet de bloemkool een mooie donker bruine kleur hebben. Meng de bloemkool nu met de rest.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de bloemkool bolognese en laat het geheel zachtjes koken met de deksel erop(30 minuten).
- Kook ondertussen de pasta volgens de instructie op het etiket.
- Giet de pasta af en roer het door de bloemkool bolognese.
- Serveer de bloemkool bolognese met een handje gehakte peterselie en eet smakelijk!
Benieuwd naar meer verrassende vegan recepten? Probeer dan eens de vegan pasta met champignon en truffel of de vegan stroganoff met paddestoelen.