Ondanks dat de Pasen misschien niet zo loopt als verwacht dit jaar, brengt het wel één voordeel met zich mee: er is genoeg tijd om allerlei heerlijke recepten uit te proberen. En laat Pasen daar nou de perfecte gelegenheid voor zijn. Zin in wat zoets deze Paasdagen maar toch gezond eten? Probeer dan eens deze heerlijke bananenpannenkoekjes met sojayoghurt en gekarameliseerde appel.


Bereidingswijze bananenpannenkoekjes

  1. We beginnen met de appels. Deze was en schil je. Vervolgens verwijder je het klokhuis en snijd je de appel in kleine blokjes. Zet deze nu even opzij.
  2. Pak nu een kom. Hier doe je de bananen (zonder schil) in en deze prak je vervolgens tot een moes.
  3. Voeg nu de plantaardige melk, honing, zonnebloemolie en vanille-extract toe aan de bananenmoes. Meng dit vervolgens tot één geheel.
  4. Nu voeg je ook de bloem, bakpoeder, zout en de helft van je kaneel toe aan het mengsel. Meng het vervolgens weer tot één geheel. Zorg ervoor dat alle ingrediënten in ieder geval goed verdeeld zijn in het mengsel. Je beslag is nu klaar.
  5. Nu is het tijd om de pannenkoekjes te bakken. Doe een klein beetje margarine in een koekenpan en giet een klein beetje van je beslag erin. Zorg ervoor dat het een mooi rondje wordt.
  6. Zodra er bubbels ontstaan in het beslag kan je de pannenkoekjes omdraaien. Je bakt de pannenkoekjes vervolgens nog 1 of 2 minuten op deze kant. Bak al je beslag op.
  7. Pak een schone koekenpan en doe hier weer een beetje margarine in. Vervolgens voeg je de appelblokjes en je overgebleven kaneel toe in de pan. Bak de appels zo’n 3 tot 4 minuten met het kaneel zodat ze goed gekarameliseerd zijn.
  8. Stapel nu wat bananenpannenkoekjes op elkaar en garneer met de gekarameliseerde appel, rozijnen en sojayoghurt.

Het perfecte paasontbijt is ready to serve!

Lees ook

Recept voor de Pasen: overheerlijke bananenpannenkoekjes

Recept voor healthy homemade granola

Recept voor de Pasen: overheerlijke bananenpannenkoekjes

Je lazy-sunday begint nog beter met dit kokos pannenkoeken ontbijtje

Recept voor de Pasen: overheerlijke bananenpannenkoekjes

Recept: vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen