Je hebt van die drankjes die alleen geschikt zijn voor winter. Denk aan warme chocolademelk of Glühwein. Baileys is wellicht ook een van deze drankjes die je graag drinkt tijdens het opwarmen voor een knisperende vuurkorf. Echter, wij werden erg gelukkig van het nieuws dat Baileys met een nieuwe zomer-proof versie komt van de Ierse likeur: Baileys Almande. Nu kunnen we in de winter én de zomer genieten van deze smaakvolle drank, al heeft de weersverwachting ons er nooit van weerhouden het te drinken (hihi).

Baileys Almande

De lichtere variant van Baileys is op basis van amandelmelk, in plaats van room en is niet alleen geschikt voor mensen met lactose- en glutenallergie, maar de likeur is ook nog eens vegan. Smaken die je zult herkennen in de likeur zijn honing en amandel. Pak een glas, vul deze met ijsklontjes en giet de Baileys Almande over het ijs heen; geniet!

Baileys Almande Flower Popsicle

Naast dat de Baileys Almande overheerlijk is in een glas met ijs, kun je er ook voor kiezen om er een ijsje van te maken. En wel met dit gemakkelijke recept:

  1. Snij het verse fruit in kleine stukjes
  2. Meng het fruit in een kom met de Baileys Almande en de vanille soya yoghurt
  3. Knijp de halve limoen uit boven het mengsel
  4. Vul de ijsvormpjes met het mengsel en laat het een nacht (ongeveer 8 uur) rusten in de diepvries

Klaar! Geniet en drink met mate(n)!

Meer ijsjes

Vegan, lactose- én glutenvrij: Baileys Almande

Recept: home made kokos-kersen ijsjes!

Vegan, lactose- én glutenvrij: Baileys Almande

Banaan chocolade ijs zonder melkproducten