Ondanks het koude weer zijn er in de winter genoeg manieren om fit te blijven. Het duurt niet lang meer voordat de meeste schaatsbanen in Nederland weer geopend zijn. Heb jij het ook zo gemist? Lekker opwarmen bij de vuurkorven met een warme mok chocomel of glühwein, en natuurlijk het schaatsen zelf!

Schaatsen verbetert je conditie

Schaatsen heeft ontzettend veel positieve effecten op je lichaam. Het eerste wat natuurlijk belangrijk is bij schaatsen is het hebben van een goede balans. Ook al weet je hoe je moet schaatsen, moet je toch altijd even je balans vinden wanneer je het al een tijdje niet meer hebt gedaan. Daarnaast is schaatsen ook nog eens heel erg goed voor je uithoudingsvermogen en conditie.

Supergoed voor je spieren

Door te schaatsen, train je je lichaam op een leuke, gezellige manier. Vaak heb je dit niet eens door! Niet alleen is schaatsen leuk om te doen, het is ook nog eens een hele goede krachttraining. Merk je ook wel eens dat je na een dagje schaatsen best veel last hebt van spierpijn? Dit is niet gek! Wanneer je schaatst, beweeg je vooral je onderlichaam, hierbij train je ontzettend veel spieren. Dit zijn de spieren die je het meeste traint.

  • Beenspieren
  • Rugspieren
  • Bilspieren
  • Buikspieren

Anti-stress

Ook voor je mentale gezondheid is het goed om toch even te schaatsen. Het zal je verbazen hoe erg het kan helpen om er eventjes uit te zijn en te genieten van het weer. Wanneer je gestrest bent, is het dus heel goed om even lekker te schaatsen. Omdat het lichamelijk niet heel zwaar of moeilijk is om te doen, kun je veel meer relaxen tijdens deze sport. Door het samen met je vrienden of familie te doen, kun je veel meer focussen op de gezelligheid en heerlijk genieten van de buitenlucht.

Zie ook

Is schaatsen een goede Winter Workout?

Handige tips voor als je gaat sporten in de kou

Is schaatsen een goede Winter Workout?

Skiën: ontzettend leuk en goed voor je gezondheid!