Rust is erg belangrijk voor jou en je lichaam. Veel mensen zijn altijd druk bezig, en als ze even zelf rustig kunnen zitten gaan ze piekeren over anderen dingen. Misschien merk je vaak dat je hoofd vol zit met gedachten over de toekomst of het verleden. Je zit vaak niet lekker in je vel en alles lijkt moeilijker. Voor vele wordt het leven minder leuk en voelen zich niet meer gelukkig. Rust in je hoofd geeft een veel beter overzicht over je eigen leven en daardoor zal je lekkerder in je vel zitten. De onderstaande tips kunnen jou helpen om meer rust in je hoofd te creëren. Hoe rustiger je hoofd, hoe rustiger en gelukkig je zelf bent.


Opruimen

Een rommelig huis of bijvoorbeeld keuken heeft veel slechte invloed op ons. Neem eens een keer de hele dag de tijd om je huis helemaal op te ruimen en schoon te maken. Als je aan het opruimen bent, leg het dan ook allemaal gelijk op de goede plek, anders blijf je het tegenkomen. Fysiek opruimen ruimt ook de geest op. Er ontstaat dan weer ruimte in je hoofd.

Aandacht op 1 ding

Focus je op één ding tegelijk. Met meerdere dingen tegelijkertijd bezig zijn zorgt voor onrust in je hoofd. Maak herinneringen in je agenda of in je telefoon zodat je het niet in je hoofd hoeft te onthouden. Zet alles voor jezelf op een rijtje zodat je niet alles door elkaar haalt. Lijstjes zijn voor ons brein trouwens erg fijn! Het geeft een gevoel van controle. Het creëert rust in de chaos.

Energie VS Invloed

Piekeren, negatieve gedachten of gedachten over de toekomst en het verleden kosten je vaak erg veel energie. Ga na bij jezelf of het je gedachten invloed hebben over de situaties waar je over na denkt. Denk je bijvoorbeeld vaak aan een slechte situatie uit het verleden? Laat het dan los. Je hebt er geen invloed meer op dus blijf er dan ook niet over piekeren. Kijk naar de toekomst en naar de leuke dingen voor je.

Beweging

Door bewegen of sporten komt er een bepaald hormoon vrij in je lichaam. Dit is endorfine, hierdoor voel je je goed en het zorgt voor meer rust in je hoofd. Vaak kom je thuis na een lange werkdag en denk je alleen maar aan je bed en slapen. Zet je daar overheen en ga sporten. Daardoor maak je je hoofd leeg en voel je je na het sporten alleen maar beter!

Niet moeten maar willen

We denken vaak dat we van alles moeten en dit leidt tot het gevoel van stress, druk en afkeer. Stop met het moeten, en begin met het willen. Je moet niet naar je werk, maar je wilt naar je werk. Je moet geen boodschappen doen maar  je wit boodschappen doen. Verander de gedachten in je hoofd en dan zul je al snel veranderingen merken. Begin dingen weer leuk te vinden en voel niet de druk om het te ‘moeten’ doen.

Tijd voor jezelf

Wanneer heb je voor het laatst even van een momentje voor jezelf genoten? Lang geleden zeker. Plan regelmatig een lekker rust momentje voor jezelf in. Neem dan lekker de tijd om een boek te lezen, een filmpje te kijken of maak een leuke wandeling. Iedereen heeft wel eens even tijd voor zichzelf nodig. Door af en toe even alleen te zijn kun je goed nadenken en kun je doen waar je zin in hebt want je hoeft even geen rekening met anderen te houden.

Leer van je fouten

Je maakt vast wel eens een fout, of je maakt een verkeerde beslissing of je hebt iets stoms gedaan. Natuurlijk is dat vervelend, maar bedenk jezelf dat je er ook van kan leren. Vervelende dingen kunnen een rijker en sterker mens van je maken. Het leven probeert je altijd iets te leren, maar sta hier wel voor open.

Yoga

Yoga is een hele goede en gezonde manier om te werken aan een fysiek sterke geest en flexibel lichaam. Hoe beter de conditie van je geest en lichaam, hoe meer rust er te vinden is in jou hoofd. Start vandaag nog met het zorgen voor je lichaam en geest. Het is iets wat we vaak vergeten op pas gaan doen als het eigenlijk al te laat is. Yoga is een heerlijke manier om rust in je hoofd te krijgen.


Ga er eens een weekend tussenuit met deze Roompot kortingscode!


Lees ook:

Wat is yoga?

Voel je vrij in je eigen lichaam met yoga

Sporten maakt gelukkiger en dít is waarom!