Met de zomer op komst kunnen we natuurlijk maar aan één ding denken! Ja ja, zonnen en bruin worden, dat ook. Maar ook: barbecueën! Ben je zelf vegan of heb je familie of vrienden die een plantaardige levensstijl volgen? Geloof ons, een barbecue is lang niet alleen vlees en vis. Oók als je vegan bent kun je heerlijke recepten maken bij de barbecue! Daarom vind je hieronder onze vijf absolute toppers voor de ultieme vegan BBQ. Eet smakelijk!

1. Portobello miso burger met guacamole

Zeg nu zelf, een goeie hamburger kan bij een barbecue niet ontbreken. Oók als je vegan bent! Portobello’s lenen zich ook heel goed voor een plantaardige burger. Beleg de broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello! Smullen maar.

Check hier het BBQ burger recept.

vegan burger

2. Gepofte zoete aardappel met vegan geitenkaas

Dit is misschien wel hét ultieme vegan BBQ comfort food: gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte “geitenkaas” van tofu (dus vegan!) en knapperige, gekarameliseerde pecannoten. Geheid de ster van jouw plantaardige barbecue! 

Check hier het vegan BBQ zoete aardappel recept.

vegan bbq

3. Vegan BBQ pizza met rode linzen tomatensaus

Deze pizza’s met rode linzen tomatensaus zijn een geweldige party snack en je flanst ze binnen no time in elkaar. De pizza is volledig plantaardig en past dus perfect bij je vegan BBQ.

Check hier het vegan bbq pizza recept.

vegan bbq pizza

4. Hollandse koolsalade met zeekraal

Deze standaard Hollandse koolsalade met kool, appel en rozijnen maken we extra lekker met een zilte twist van verse zeekraal. Een heerlijke, verfrissende en vooral eiwitrijke salade die perfect past bij de zomerse, vegan BBQ.

Check hier het koolsalade recept.

koolsalade

5. Spiesjes van zwarte bonen met tzatziki

Toegegeven, aan plantaardige barbecueopties geen gebrek: de schappen liggen vol met kant-en-klare worsten, burgers en balletjes. Maar niets smaakt zo lekker als wanneer je het zelf maakt, right? Steel de show met deze volledig plantaardige spiesjes van zwarte bonen met tzatziki!

Bekijk hier het vegan BBQ spiesjes recept.

vegan bbq spiesjes
Photos by zokanhetook.nu

Lees ook

5 toprecepten voor de ultieme vegan BBQ

De vijf beste vegan restaurants in Amsterdam

5 toprecepten voor de ultieme vegan BBQ

Simpele vleesvervangers om duurzamer te eten

5 toprecepten voor de ultieme vegan BBQ

Waar je op moet letten wanneer je vegan wordt