Echte schoonheid komt van binnen, zeggen ze. Niets is minder waar, want een mooie huid begint met een gezond eetpatroon. Ongezonde voeding is niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook voor je huid. Daarom hebben we hier op een rijtje gezet wat je het beste kan eten voor een stralende huid.


Hydrateren

Het is belangrijk om je huid te hydrateren. Daar zijn natuurlijk tal van crèmepjes voor, maar een droge huid kan je ook tegengaan met je voeding. Producten als komkommer, aardbei, watermeloen en ananas kunnen je huid een extra boost geven. En natuurlijk veel water drinken!

Bescherming

Antioxidanten beschermen je huid tegen uv-straling. Deze stof vind je voornamelijk terug in groene bladgroenten, groene thee, citroen en druiven. Goed nieuws voor de wijnliefhebbers onder ons. In rode wijn zitten namelijk ook antioxidanten. Nu heb je altijd een goed excuus voor een glas wijn ;-).

Vetten

Door goeie vetten binnen te krijgen zal je huid ook sneller gaan stralen. Deze hydrateren en beschermen je huid. Omega-3 en omega-6 kan het lichaam niet zelfstandig aanmaken. Daarom is het belangrijk dat je hier genoeg van binnenkrijgt. Deze vetten zitten in bijvoorbeeld vette vis en avocado. Lekker veel avocado eten voor een stralende huid dus!

Genezing

Door producten te eten die rijk zijn aan foliumzuur, zal je huid sneller herstellen. Het zorgt namelijk dat de aanmaak van nieuwe cellen wordt bevorderd. Daarnaast zullen kleine wondjes van bijvoorbeeld puistjes ook sneller genezen. Producten waar veel foliumzuur in zit zijn bijvoorbeeld rode bieten, broccoli en sinaasappels.

Zink

Zink is ook erg belangrijk voor een gezonde huid. Dit vermindert namelijk ontstekingen. Ook gaat het, het ontstaan van puistjes tegen. Om voldoende zink binnen te krijgen kan je het beste groene groentes eten. Met name broccoli en boerenkool zijn een bron van zink. Kom maar door met die groentes!

Lees ook

Dit moet je eten voor een stralende huid

Face mapping: de manier om je huidklachten te analyseren

Dit moet je eten voor een stralende huid

Alles op een rijtje voor een 100% natuurlijke huidverzorging

Dit moet je eten voor een stralende huid

Dit is de béste huid verzorging tijdens de winter maanden!