Me-time, we hebben er allemaal weleens behoefte aan. Sterker nog: je hebt er zelfs recht op. Door goed voor jezelf te zorgen, en te pauzeren wanneer je het nodig vindt, doe je namelijk niet enkel jezelf maar ook de mensen om je heen een plezier. Met deze zes fijne selfcare routines krijg je hopelijk inspiratie die je nodig hebt om je volgende me-time sessie in te vullen!


Neem een selfcare bad

We nemen hopelijk allemaal weleens een douche en zo nu en dan een bad, maar een selfcare bad… Dat is andere koek. Neem even de tijd om je badkamer netjes en leeg te maken. Kleren leg je aan de kant, handdoeken leg je klaar naast het bad, en de rand van het bad fleur je op met je favoriete selfcare producten. Neem de tijd om een kaarsje of wat wierook aan te steken, gebruik een bruisbal of zo’n oldskool badparel en ga voor de perfecte watertemperatuur. Zet heerlijk rustgevende muziek op. Geen rustige muziek in je playlist? Experimenteer met binaural beats! Bijvoorbeeld van Weightless of Marconi Union.

Blijf dit keer ook wat langer in bad liggen dan hoogstnoodzakelijk is. Neem er bijvoorbeeld een boek bij, Netflix, of een fijn magazine. Gewoon even liggen en alleen zijn met je gedachten is natuurlijk ook een fijne optie.

Een yogasessie

Een yogasessie hoeft niet intens te zijn – maar dat mag natuurlijk wel. Je vindt online honderden youtube yogavideo’s waarin ervaren yogi’s je begeleiden. Zo hoef je niet naar de sportschool, en kun je die heerlijk comfortabele maar o zo foute broek gewoon aanhouden tijdens je yogasessie. Onderstaande video duurt ongeveer een halfuurtje, maar de helende effecten zullen je veel langer bijblijven.

Maak een wandeling(etje)

Heb je bijvoorbeeld een halfuur pauze op werk, maak daar dan gebruik van om even een frisse neus te halen. Zet je telefoon even uit en volg je benen. Zo’n wandeling hoeft overigens helemaal niet lang te zijn om er voordelen van te ondervinden. Tien minuten in de buitenlucht maakt al een wereld van verschil! Een korte bewegingssessie en ontspanning behoort dan ook zeker tot de selfcare routines.

Organiseer je werkruimte

Efficiënt kunnen werken begint bij een opgeruimd hoofd. Organiseren hoort daarom ook bij selfcare routines. Je bureau opruimen en herorganiseren kan ontzettend veel doen voor je mentale rust. Zie je bureau als een weerspiegeling van je geest. Hoe meer ruimte je hebt om actief aan projecten te werken van achter je bureau, hoe meer ruimte je creëert om aan projecten te werken in je hoofd. Je allerbelangrijkste project? Jijzelf! Ook kan je hier een beetje Marie Kondo toepassen. Sparking joy wherever you go!

Maak een ‘positief lijstje’

Lijstjes maken kan, over het algemeen, erg rustgevend zijn. Met een boodschappenlijstje sta je bijvoorbeeld al een stuk besluitvoller in de winkel, en ook wanneer je een to do-list maakt voor het huishouden lijkt het vaak al een stuk minder werk. Maar ook lijstjes maken over wat we al gedaan hebben kan een erg positief effect hebben op onze gemoedstoestand. Hoe je je lijstje invult is helemaal aan jou. Maak er een gewoonte van om ’s avonds een of meerdere keren per week een lijstje op te stellen met wat goed ging die dag of die week. Dat mogen grote dingen zijn, maar durf zeker ook stil te staan bij de kleine dingen. Heb je iemands gezicht doen oplichten met je vriendelijkste glimlach? Zet dat dan zeker ook op je lijstje!

Knuffeltijd

We hebben allemaal behoefte aan lichamelijk contact, en wie daar niet aan doet loopt het risico erg ongelukkig te worden. Ja echt! Gelukkig kan dit in verschillende vormen. We hebben het dan ook niet enkel over lichamelijk contact met je partner. Ook een omhelzing van je beste vriendin of knuffelsessie met je huisdier helpen bij het aanmaken van gelukshormonen. Zoek je huisdier en kruip ermee op de bank. Na verloop van tijd zul je zien dat je ontspant en jullie ademhaling synchroniseert. Waar je viervoeter wel niet voor kan zorgen! 😉

Zie ook

6 fijne selfcare routines die je vandaag nog wilt oppakken

Deze 6 selfcare apps helpen jou de beste versie van jezelf te zijn

6 fijne selfcare routines die je vandaag nog wilt oppakken

Selfcare: waarom voor jezelf zorgen zo belangrijk is

6 fijne selfcare routines die je vandaag nog wilt oppakken

4 x zo kun je kristallen gebruiken bij selfcare

6 fijne selfcare routines die je vandaag nog wilt oppakken

8 x selfcare tips waardoor jij weer één met jezelf wordt