Zit je niet zo lekker in je vel omdat je jezelf te zwaar vindt? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer in shape zijn. Afvallen kan soms best moeilijk zijn en sporten neemt veel tijd in beslag, maar het is ook belangrijk dat we ons goed voelen in ons eigen lichaam. We willen het liefst  lekker fit zijn, ons slank voelen en niet nog maanden moeten wachten op enig resultaat. Toch kunnen de kilo’s er behoorlijk snel afvliegen. In één maand afvallen doe je zo.


In één maand afvallen: stel je doelen op

Voordat je begint met afvallen is het belangrijk om voor jezelf een doel op te stellen. Hoeveel kilo wil je afvallen in 1 maand? 2,5 of misschien wel 10 kilo? Als je dit weet, kun je gedurende de maand meten of het goed gaat of niet. Hoe meer je weegt, hoe meer kilo’s je kwijt kunt raken. Wees dus ook realistisch. Voor iemand van 100 kilo is het natuurlijk makkelijker om 10 kilo af te vallen dan voor iemand van 70 kilo. Het gaat dan om een veel hoger percentage van het lichaamsgewicht.

In één maand afvallen: let op je voeding

De kans is groot dat té veel of té ongezond eten de oorzaak is van jouw extra kilo’s. Daarom is het belangrijk dat je goed op je voeding gaat letten. Nu hoef je natuurlijk niet alleen maar droge crackers te eten de rest van de maand, maar vermijd ongezond eten en overbodige koolhydraten. Dat koekje bij de thee zal je nu echt even links moeten laten liggen. Wil je toch een tussendoortje? Ga dan voor een stuk fruit of snackgroente.

Ook is het belangrijk dat je genoeg vocht binnen krijgt, in bijna alle andere dranken zitten namelijk veel toegevoegde suikers. Wanneer je toch zin hebt in een smaakje aan je water, voeg er dan wat munt of citroen aan toe. Daarnaast is het belangrijk dat je geen maaltijden overslaat, dit zal namelijk alleen maar averechts werken. Blijf gevarieerd eten en gebruik verse producten. Je zult merken dat je hier meer energie van krijgt!

In één maand afvallen: zorg voor voldoende beweging

Nu je van al die vitaminen en verse producten veel energie binnenkrijgt, is het tijd om deze energie goed te benutten. Het is namelijk belangrijk dat de dagelijks meer calorieën verbrandt dan binnenkrijgt. Hiervoor moet je genoeg bewegen. Dit betekent niet dat je iedere dag kilometers moet gaan hardlopen. Ga bijvoorbeeld heerlijk wandelen, neem eens voor de verandering de trap in plaats van de lift en laat die auto zo veel mogelijk staan. Ook krachttraining is essentieel bij snel afvallen. Doordat je meer spiermassa ontwikkelt, ga je automatisch ook meer vet verbranden.

In één maand afvallen: toon inzet

Zonder inzet te tonen kom je niet ver. Binnen één maand afvallen is namelijk allesbehalve makkelijk. Je moet er dus met de volle 100% voor gaan en het niet onderschatten. Maak een duidelijk overzicht of schema voor jezelf met wat je mag en niet mag eten op een dag (probeer dit gedurende de dag ook bij te houden!). Daarnaast is het handig om vaste dagen in te plannen waarop je gaat sporten. Je spieren hebben ook tijd nodig om te herstellen: ga na een dag krachttraining eens lekker wandelen. Houd je dit allemaal vol gedurende de maand, dan zal je zien dat in één maand afvallen zeker niet onmogelijk is.

Lees ook

In één maand afvallen: dat doe je zo!

Afvallen in een week doe je zo

In één maand afvallen: dat doe je zo!

Afvallen: met deze 10 tips raak je in no time kilo's kwijt

In één maand afvallen: dat doe je zo!

Afvallen lukt niet: dit kan de oorzaak zijn