Als vrouw hebben we er maar al te vaak last van: een opgezette buik. Ondanks dat je ’s ochtends opstaat met een platte buik twijfel je ’s avonds soms wel eens of je misschien zwanger bent. Heel vervelend, want ook als je ondergewicht hebt kan je dus een opgezette buik hebben. Een opgeblazen buik kan verschillende redenen hebben en kan ook makkelijk op te lossen zijn. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een opgezette buik.


Hormonen

Natuurlijk, daar zijn ze weer. Bijna ieder kwaaltje waar wij vrouwen aan lijden heeft negen van de tien keer te maken met onze hormonen. Een opgezette buik is hier helaas geen uitzondering van. Het kan zijn dat je alleen last hebt van een opgeblazen gevoel tijdens je menstruatie. Dan is er weinig aan te doen, maar je hebt er gelukkig maar een paar dagen per maand last van. Heb je er wel de hele maand last van? Dan kan het nog steeds met de hormoonhuishouding te maken hebben. Slik je de anticonceptiepil? Dan kan dit ook de boosdoener zijn. De enige manier om erachter te komen of dit het is, is om over te stappen op een anticonceptie zonder hormonen.

Frisdrank

We weten natuurlijk al langer dat frisdrank niet goed voor ons is, maar ook je opgeblazen buik kan je hieraan te danken hebben. Een light variant is geen oplossing. Tijd dus om die frisdrank in te ruilen voor een gezond drankje. Kies bijvoorbeeld voor groene thee of een glaasje water met citroen, dit kan helpen bij een opgeblazen buik. Een win-win situatie, toch?

Geen koffie maar water

Kan jij je dag niet beginnen zonder een kop koffie? Zorg dan dat je het op 1 kopje houdt. Cafeïne is namelijk geen pretje voor je darmen en daarom kan je ook hiervan een opgeblazen gevoel krijgen. Niet alleen koffie, maar ook energiedrankjes kan je beter laten staan. Ook hier zit veel cafeïne in en ook nog eens heel veel suiker. Drink in plaats daarvan veel water om je darmen op weg te helpen. Toch zin in een bakje koffie? Drink dan minstens één glas water extra. Niet zo’n fan van water? Pimp je water dan met deze 4 tips.

Constipatie

Dit is de meest voorkomende oorzaak van een opgezette buik. Constipatie betekent een verstopping of trage stoelgang. In Nederland zijn er zo’n 2 miljoen mensen die hier last van hebben, en als vrouw is de kans hierop twee keer zo groot. Gelukkig valt er wel wat aan te doen. Namelijk veel water drinken, meer bewegen en zorgen dat je extra vezels binnenkrijgt.

Lees ook

Last van een opgezette buik? Dit kan de oorzaak zijn

Heb jij vaak last van een hongerig gevoel? Dit zijn de 6 oorzaken

Last van een opgezette buik? Dit kan de oorzaak zijn

Shocking! Deze alledaagse dingen hebben enorme invloed op je hormonen

Last van een opgezette buik? Dit kan de oorzaak zijn

Last van een opgezette buik? Dit kan de oorzaak zijn