Kwark is lekker en gezond, want het zit boordevol eiwitten en dat is weer goed voor je spierweefsel en helpt je bij de opbouw van de botten. Kwark bevat ook de vitamines B2 en B12, door deze voedingstoffen krijg je meer energie. Het geeft je ook een verzadigd gevoel en dat betekent dat je niet zo gauw trek hebt. Handig dus, als je nog even een paar uurtjes door moet werken.

Met deze 4 tips maak je een feestje van je dagelijkse portie kwark

Pimp je kwark tip #1

Schil een verfrissende appel en snijd het in plakjes. Neem een rijpe kaki, (want dan is die lekker zoet) verwijder de schil en snijd het in kleine stukjes. Voeg dit toe aan je kwark en smullen maar.

Pimp je kwark tip #2

Neem een kiwi en een mango, schil en snijd het fruit in kleine stukjes en meng dit door je kwark. Als garnering kan je altijd nog wat kokossnippers er overheen strooien. Eet smakelijk

Pimp je kwark tip #3

Een persoonlijk favoriet, heerlijk en heel gezond. Gebruik kwark naar keuze en voeg hier blauwe bessen en frambozen aan toe. Heel makkelijk om te maken.

Pimp je kwark tip #4

Pak een rijpe banaan en snijd deze in stukjes. Voeg dit toe aan je kwark en doe er ook nog wat bramen bij. Als je van zoet houdt dan kan je er ook nog een beetje honing doorheen doen, maar dat kan je eventueel ook weg laten.

Tip: Kwark is ook lekker op bijvoorbeeld wentelteefjes ‘3x de lekkerste recepten voor wentelteefjes’.

Lees ook

Pimp je kwark met deze 4 tips: lekker en makkelijk

Pimp je (thee)water met de volgende 4 tips

Pimp je kwark met deze 4 tips: lekker en makkelijk

Zo haal je voortaan alles uit je ontbijt (én maak je hem super healthy!)