Sporten en seks, als je het ons vraagt een goede combinatie, toch!? Soms kan het inderdaad goed zijn en zal het jullie liefdesleven verbeteren, maar het kan dus ook je liefdes leven in de weg zitten. Dit kan bijvoorbeeld komen door teveel sporten, of libido-problemen! Wij vertellen je waarom het dus slecht voor je kan zijn, maar ook wat je moet doen om juist je seks leven met sport te verbeteren!


Te veel sporten

Het libido van mannen kan erg omlaag gaan door duursporten. Dit blijkt uit een onderzoek van University of North Carolina! Mannen die veel aan duursporten doen en vaak trainen, kregen een lager libido en hadden dus ook veel minder seks. Met duursporten wordt langere tijd achter elkaar sporten bedoeld. Dit kan bijvoorbeeld hardlopen of fietsen zijn, maar ook te lang sporten in de sportschool. Met te lang sporten in de sportschool bedoelen we 10 uur op langer. Door het te lang sporten is de kans 4 keer groter dat een man libido problemen kan krijgen.

Liefdesleven verbeteren

Oké, we weten dus nu dat we niet te lang moeten sporten, maar het kan ook je liefdes leven verbeteren.

Versterkt orgasme: Vrouwen die regelmatig bewegen raken sneller opgewonden en komen sneller en intenser tot een hoogtepunt. Beweging en veel cardio-trainingen helpen om je bloed sneller door je lichaam te pompen. Dit zorgt er ook voor dat het ‘benden’ beter doorbloed is, en dus gevoeliger.

Uithoudingsvermogen: Dagelijkse beweging kan je uithoudingsvermogen verbeteren en zorgen dat je spieren het langer volhouden door op een slimme wijze met je energie om te gaan.

libido: Regelmatige krachttraining (dus niet te lang) kan helpen om bepaalde hormoon levels te verhogen. In het speciaal je groeihormonen en testosteron. Deze spelen een belangrijke rol in de spieropbouw en tijdens de seks!


Lees ook:

Dit is de reden waarom muziek de seks zoveel beter maakt!

Wat blijkt? Ochtendseks is goed voor je gezondheid én je relatie!

Dit is waarom jij vandaag nog wíl beginnen met sporten!