Dagelijks in de trein zitten neemt veel tijd in beslag. We vinden het heerlijk om na een lange dag ons verstand op nul te zetten en heel Instagram uit te spelen. Deze tijd kan je echter veel beter benutten. Maak er een heerlijk selfcare moment van. Wij vertellen je hoe je een lange treinreis verandert in een ontspannen selfcare moment.


Mediteren

Neem jij je ook al zo lang voor om te gaan mediteren, maar komt het er maar niet van? Ga dan eens mediteren in de trein. Ga lekker in de stiltecoupé zitten om aan de drukte te ontkomen en doe je oortjes in. Op Spotify zijn genoeg afspeellijsten te vinden die heerlijk zijn om op te mediteren. Iets beters heb je niet te doen in de trein, so go for it!

Podcast

Een selfcare moment draait om stressvermindering. Daarom is het luisteren van een podcast ideaal. Als je een podcast luistert die je echt interessant vindt, zal je focus volledig hierop liggen en zal je dus niet ondertussen nog artikelen gaan lezen. Dit zal je wel doen als je muziek op hebt. Zet dus een leuke podcast op en staar lekker naar buiten. Zo krijg je ook eindelijk een keer mee waar je eigenlijk allemaal langs racet met de trein.

Lezen

Lezen werkt erg ontspannend. Dan bedoelen we natuurlijk geen WhatsApp berichtjes en nieuws. Nee, gewoon een ouderwets papieren boek. Het lezen van een boek is super effectief om stress te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat na 6 minuten lezen je stresshormoon al 68% lager is. Op bijna ieder station is wel een boekwinkeltje te vinden. Scoor dus een boek wat lekker wegleest en je treinreis is zo voorbij.

Bellen

De meeste mensen hebben een hekel aan bellers in de trein, maar ook dit kan juist ideaal zijn voor jouw selfcare moment. Bel bijvoorbeeld een vriend of vriendin om te bespreken hoe je dag was. Bij wie kan je dan ook beter je dagelijkse frustraties kwijt dan bij je beste maatje. Al deze ontlading zorgt ook voor stressvermindering. Als je maar niet te hard praat of in de stiltecoupé zit, is bellen in de trein geen enkel probleem.

Gewoon even niks

Op de een of andere manier hebben we het idee dat we constant iets moeten doen. Ook al denken we dat we aan het niksen zijn, gebeurt er in onze hersenen nog een heleboel. Als jij bijvoorbeeld denkt Instagram door te scrollen met je verstand op nul komen er nog heel veel prikkels je hersenen binnen. Even die telefoon weg en gewoon niks doen is hartstikke goed voor je energielevel. Je lichaam kan zonder al die prikkels even op adem komen en een beetje opladen. Zodra je de trein uit stapt zijn er namelijk weer genoeg prikkels die onbewust je energie vergen. So chill out!

Lees ook

Hoe je een lange treinreis verandert in een ontspannen selfcare moment

8 tips om meer rust in je hoofd te creëren

Hoe je een lange treinreis verandert in een ontspannen selfcare moment

Dit is het effect van Social Media op onze gezondheid!

Hoe je een lange treinreis verandert in een ontspannen selfcare moment

6 natuurlijke middelen tegen angst en stress