Dit jaar gaat Pasen iets anders dan normaal. We blijven thuis deze Pasen, maar gelukkig wordt het Eerste Paasdag hartstikke lekker weer. Hier kunnen we nog lekker van genieten in de tuin of op het balkon. En daar hoort natuurlijk een lekkere borrelplank bij. Deze aardappelnestjes met spinazie en cherrytomaatjes van Zokanhetook  zijn daar het perfecte gerecht voor. Niet alleen lekker, maar ook 100% plantaardig.


Bereidingswijze aardappelnestjes

  1. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  2. Maak nu de aardappels schoon en prik er wat gaatjes in met een vork. Doe nu de aardappels op een bakplaat en doe er wat zonnebloemolie overheen.
  3. Doe de aardappels nu 20 minuten in de oven. Wanneer ze klaar zijn laat je ze even afkoelen.
  4. Schil de aardappels nu en rasp ze grof. Doe dit nu in een kom en voeg olijfolie, zout en peper toe naar smaak.
  5. Pak een muffinvorm en vet deze in met olijfolie.
  6. Verdeel nu de geraspte aardappels over de muffinvorm. Druk de aardappels nu zo aan dat er een soort kommetje ontstaat. Dit wordt je nestje.
  7. Bak de aardappelnestjes nu weer voor gedurende 20 minuten op 200 graden.
  8. Pak nu een nieuwe kom en doe hier kikkererwtenmeel, edelgistvlokken, water en gedroogde tijm in. Meng nu tot er een mooi glad beslag ontstaat.
  9. Wanneer de aardappels klaar zijn pak je de helft van de spinazie. Dit verdeel je over de aardappelnestjes. Giet ook het kikkererwtenmengsel eroverheen.
  10. Snijd nu de cherrytomaatjes door de helft en doe op ieder nestje een halve cherrytomaat.
  11. De aardappelnestjes gaan nu weer voor 15-20 minuten de oven in op 200 graden.
  12. Als de nestjes klaar zijn garneer je ze met de overgebleven spinazie en cherrytomaten.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: aardappelnestjes met spinazie en cherrytomaatjes

Recept voor de Pasen: overheerlijke bananenpannenkoekjes

Recept: aardappelnestjes met spinazie en cherrytomaatjes

Vegan ontbijt: muffins van zoete aardappel en banaan

Recept: aardappelnestjes met spinazie en cherrytomaatjes

Recept: vegan gele curry met tofu en kikkererwten