Het aspergeseizoen is weer begonnen en dat betekent dat we weer volop aan de slag kunnen met deze heerlijke groente. Ben je op zoek naar iets origineels? Dan is deze flammkuchen met witte asperges en zalm echt iets voor jou.
Bereidingswijze flammkuchen
- Pak een steelpan, zet deze laag op met wat Flora Plant en laat het smelten.
- Pak een kom en zeeg hier de bloem in. Voeg vervolgens een halve theelepel zout en suiker eraan toe en mix de ingrediënten goed door elkaar.
- Doe nu het lauwwarme water, de gesmolten Flora Plant en de gist bij het mengsel. Kneed vervolgens voor zo’n 10 minuten totdat er een balvormig deeg is ontstaan.
- Doe de deegbal in een aparte kom en bedek de bal met een vochtige theedoek. Zet de deegbal nu een uur apart op plek waar het droog en warm is. Het deeg moet verdubbeld zijn in volume.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Pak de asperges en schil ze. Snijd ook de harde onderkant eraf en doe de asperges samen met schil en afsnijdsels in een pan waarin ze plat kunnen liggen.
- Kook de asperges nu voor 10 minuten met een mespunt zout. Tijdens het koken laat je de deksel op de pan.
- Zet nu het vuur uit en laat de asperges nog eens 10 minuten nagaren. Hierna haal je ze uit de pan en halveer je ze in de lengte.
- Pak nu de lente-uitjes en verwijder de onder- en bovenkant. Snijd ze hierna ook in de lengte door de helft.
- Snijd 2/3 van de dille en meng dit met de crème fraiche. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Gebruik een bakplaat bekleed met bakpapier om het deeg uit te rollen. Doe dit zo dun mogelijk. Verdeel nu het crème fraiche mengsel over het deeg en vervolgens ook de witte asperges en de lente-ui.
- Bak de flammkuchen nu zo’n 15 tot 20 minuten.
- Beleg de flammkuchen nu met stukjes gerookte zalm, kappertjes en dille en je gerecht is klaar!
Eetsmakelijk!
Ook lezen: Venkel risotto met ricotta en groene asperges