Deze week in de aanbieding; een recept voor knapperige, kruidige, vegan en gezonde speculaas! Vorige week deelden ik al een heerlijke pepernoten recept wat zowel vegan als non-vegan te maken was, deze week een recept voor heerlijke gezonde speculaas brokken. Mooi meegenomen, je kan de speltmeel vervangen door rijstmeel en dan zijn ze gelijk glutenvrij! Ohja, ze zijn ook nog is super easy te maken! Heerlijk met een kop warme Vegan Chocolademelk!
Bereiding gezonde speculaas brokken
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng in een grote kom het speltmeel met amandelmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel en wijnsteenbakpoeder
- Smelt in een apart kommetje de kokosolie
- Doe dit dan bij de droge ingrediënten, samen met het vanille extract en amandelmelk
- Kneed het deeg kort. Doe ook het deeg in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast
- Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 1-2 cm dik
- Verdeel de amandelen over het deeg en druk ze er licht in
- Bak in 15 minuten mooi krokant in de oven
- Laat goed afkoelen; dan pas wordt het speculaas harder
- Breek in stukken en bewaar luchtdicht buiten de koelkast
Eet smakelijk!
Lees ook:
6 leuke cadeau tips voor de feestdagen!
White chocolate chip speculoos almond cookies
Extreem genieten dit weekend met deze salted caramel koekjes