Menstruatiepijn kan soms erg vervelend zijn. De één heeft er meer last van dan de ander, maar we begrijpen dat je niet altijd zin hebt in een killer workoutals het de tijd van de maand is. Zo kan je spierpijn, rugpijn en buikkrampen ervaren. Wel kan voorzichtige beweging zoals yoga verlichting geven aan je pijn. Lees hier wat de beste yogaoefeningen zijn voor je menstruatie.  


  1. Happy baby pose (ananda balasana)

Dit is een relatief makkelijke en fijne oefening voor als je lichaam zwak aanvoelt. Het enige wat je namelijk bij de Happy baby pose hoeft te doen, is op je rug liggen en je benen vastpakken. Ook kan je heen en weer wiegen. Het is misschien een gek gezicht als iemand je zo ziet liggen, maar de Happy baby pose is bijzonder goed voor het verlichten van rugpijn.

Vrouw doet happy baby pose yoga
Istock
  1. Childs pose (balasana)

Door de childs pose te doen, kan je je heupen openen en de spieren in je rug verlengen. Ook tegen buikkramp werkt deze pose goed. Als je op handen en knieën zit, verschuif je gewicht dan naar achteren en open je benen. Kruip vervolgens met je handen zo ver mogelijk naar voren, zodat je rug uitgestrekt is, en leg je voorhoofd neer.

Vrouw doet child pose yoga
IStock
  1. Vlinder pose (baddha konasana)

 De vlinder pose opent de heupen en de liezen en is hierdoor goed om menstruatiepijn tegen te gaan. Ook worden de spieren van de rug gestreched, omdat je deze uitrekt. Ga zitten en breng je voetzolen tegen elkaar. Vervolgens zak je langzaam naar voren terwijl je je voeten vasthoudt en je ellebogen gebogen zijn. Relax je hoofd en adem rustig door.

Vrouw doet vlinder pose yoga
IStock
  1. Cat-cow pose (chakravakasana)

 De cat-cow pose is fijn om je rug goed mee uit te rekken. De afwisseling tussen de cat pose, waarbij je je rug bolt, en de cow pose, waarbij je je rug holt, zorgen samen voor de ideale stretch voor als je ongesteld bent. Ga op je handen en knieën en bol je rug, waarna je hem vervolgens langzaam holt, en ga zo door terwijl je rustig in- en uitademt.

Vrouw doet cow pose yoga
IStock
  1. Corpse pose (savasana)

 Languit op je rug liggen met je armen naast je, terwijl je je focust op je ademhaling. De Corpse pose lijkt misschien simpel, maar is ongelofelijk nuttig voor als je pijn in je lichaam hebt door je menstruatie. Deze pose is bijzonder effectief voor het relaxen van de spieren. Door te letten op je ademhaling, kan je je focus verschuiven van de pijn naar iets anders.

Vrouw doet dorpse pose yoga menstruatie
IStock

Beeld header: Istock

Zie ook

5 x dit zijn de beste yogaoefeningen voor tijdens je menstruatie

'Dingen' die helpen tegen de pijn tijdens of vóór je menstruatie

5 x dit zijn de beste yogaoefeningen voor tijdens je menstruatie

Wat je moet eten bij menstruatie pijn

5 x dit zijn de beste yogaoefeningen voor tijdens je menstruatie

Dit zijn de mooiste yogascholen van Nederland