Het lichaam bestaat bij vrouwen ongeveer voor 50% uit water en bij mannen is dat 65%. Dan is het logisch dat je lichaam voldoende vocht nodig heeft. Daarom is genoeg drinken gedurende de dag heel belangrijk. Maar wat gebeurt er met je lichaam als je dorst hebt? Er zijn mensen die vergeten te drinken met dorst als gevolg en dat is eigenlijk geen goed teken.


De kans op uitdroging is groot

Als je al een paar uur geen vocht binnen hebt gekregen, dan krijgt je lichaam signalen. Bij de meeste mensen is dat signaal hoofdpijn en dan ben je eigenlijk al te laat. Het is verstandig om dat al voor te zijn en veel water te drinken op een dag. Ben jij iemand die dat snel vergeet door de drukte, dan heb ik voor jou een tip. Voordat je begint aan je werk, zet alvast een kan met water en een glas op je bureau. Op die manier blijf je er aan denken om steeds dat glas te vullen.

Dorst of hongergevoel

Soms geeft je lichaam aan dat het voedsel nodig heeft. Door bijvoorbeeld een knorrende maag of een slap/duizelig gevoel. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Misschien kom je gewoon vocht tekort en dan is het slim om een groot glas water te drinken. Dit stopt namelijk dat gevoel en het vochtgehalte in het lichaam wordt weer normaal.

Genoeg drinken

Een volwassene heeft gemiddeld 1.5 tot 2 liter vocht per dag nodig. Drink het liefst water, want dat zorgt ervoor dat de afvalstoffen in het lichaam worden afgevoerd. Wil je liever water met een smaakje, dan kan je altijd schijfjes citroen, komkommer of limoen toevoegen.

Lees ook

Wat gebeurt er met je lichaam als je dorst hebt?

Door deze manieren leer jij meer water te drinken!

Wat gebeurt er met je lichaam als je dorst hebt?

Wat doet gember eigenlijk met je lichaam?