Je bent en blijft moe terwijl je gewoon elke nacht 8 uur slaapt en soms zelfs nog een beetje meer. Hoe kan dat nou? Voor vermoeidheid zijn helaas enorm veel verklaringen. Zo speelt bijvoorbeeld het ijzergehalte in je lichaam een grote rol,  je suiker en vochtinname. Een goede nachtrust is natuurlijk super belangrijk, maar soms ligt het gewoon aan iets anders. Wij hebben voor jou een aantal andere oorzaken opgezocht, en we leggen je uit wat je hier tegen kunt doen.

4 mogelijke redenen van je vermoeidheid


Je beweegt niet genoeg

Na een lange dag zit je waarschijnlijk niet te wachten op een intensieve work-out, maar geloof ons. Dit geeft je juist meer energie. Regelmatig even lekker bewegen helpt tegen vermoeidheid en brengt je energielever weer goed op peil.

Je houding

Mensen die op hun zij liggen, slapen meestal het best. Anderen die weer op hun buik liggen slapen het slechtst. Dit heeft natuurlijk alles te maken met welke houding jij het fijnst vindt liggen en je hoeft je niet aan te passen als het wel voor jou werkt. Niet alleen je slaaphouding maar ook je houding van overdag kan ervoor zorgen dat je minder goed slaapt. Als je niet rechtop zit en je je ruggengraat continu op een verkeerde manier draait tijdens het zitten, zorgt dit voor extra spanning. Hierdoor komt er extra spanning op je rug te staan en kan je last van je ademhaling krijgen. Dit allemaal samen maakt het lastiger om te relaxen aan het einde van je dag.

Je drinkt niet genoeg

Bij niet genoeg drinken hebben we het natuurlijk niet over frisdranken maar over water. Water is een oplossing voor veel problemen. Moeheid, hoofdpijn en een slecht concentratie vermogen zijn allemaal symptomen van te weinig vocht. Voeg drinken toe aan je dagelijkse routines en misschien werkt het wel om overal een flesje water mee naartoe te nemen.

Je ongesteldheid

Je hormonen doen meer met je lichaam dat dat je eigenlijk zou willen tijdens je ongesteldheid. Het is dan ook niet vreemd dat je slaap hieronder komt te lijden. Veel vrouwen kunnen een paar dagen voor hun ongesteldheid niet in slaap komen omdat ze te veel energie hebben.

Kom je er echt niet achter waarom je zo vermoeid bent? Misschien komt het wel door te hard werken, stress en een disbalans in je leven. Pas op dat je niet zowaar een Burnout tegemoet rent! Jip isabel schreef hier een column over.  


Lees ook:

Zet in je agenda: Rust!

Door slaaptekort krijgen we meer honger!

Deze tips helpen jou om makkelijker te slapen in het vliegtuig!