We herkennen het allemaal: tijdens de feestdagen bewegen we heel weinig maar krijgen we meer dan genoeg calorieën binnen. Niet heel erg fijn als niet aan wilt komen tijdens de feestdagen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om aan je dagelijkse beweging te komen tijdens de feestdagen.


Wandelen

Vier je kerst met je grote familie? Ga dan eens een stukje wandelen met zijn allen. Dit is ten eerste super gezellig en sportief. Zo kom niet alleen jij, maar ook de rest van je familie aan zijn/haar dagelijkse beweging tijdens de feestdagen. Maak het nog gezelliger door er een quiz, spelletje of speurtocht van te maken!

Twister

Een echt old school spel dat (nog steeds) vaak wordt gespeeld, is Twister. Lekker over elkaar heen hangen en vooral: lachen. Gelukkig is dit iets wat de buikspieren aanspant dus het is zeker een goede oefening om fit te blijven tijdens de feestdagen ;-).

Hardlopen

Blijf goed in beweging door ’s ochtends nog even een paar rondjes hard te lopen voordat het kerstdiner echt begint, want dat kan nooit kwaad, toch?

Sportschool

Naar de sportschool tijdens de feestdagen? Blehno thanks, ik blijf liever thuis. Erg herkenbaar, tot je hoort dat op 2e kerstdag veel sportscholen leuke activiteiten organiseren. Des te leuker om te sporten, niet? Daarnaast helpt yoga ook heel erg goed bij je dagelijkse beweging.

Spelletjes

Naast Twister zijn er nog ge-noeg spelletjes waar je lekker kunt bewegen. Denk bijvoorbeeld aan levend stratego of een sportief spelletje op de WII. Zijn jullie iets te oud voor spelletjes? Be creative en verzin samen een leuk spel om te doen met zijn allen!

Dansen

Na een paar drankjes op worden de heupjes al wat sneller los en zult het niet lang duren voordat de voeten worden verplaatst naar de dansvloer. Zet een groovy muziekje op en ga lekker dansen! Leuke én effectieve manier om te bewegen!

Schaatsen

Niks is leuker dan schaatsen in de winter, en het is nóg leuker als je het samen doet met je familie. Zonder dat je het door hebt beweeg je erg veel tijdens het schaatsen, en het is hartstikke leuk! Maak er een middagje schaatsen met de fam van met als klapper op de vuurpijl een heerlijk kerstdiner!

Zie ook

Zo blijf je in beweging tijdens de feestdagen

Een simpel kerstdiner dit jaar? Dit zijn de beste recepten

Zo blijf je in beweging tijdens de feestdagen

Zo kom je de dag productief door

Zo blijf je in beweging tijdens de feestdagen

Zo maak je zelf deze sushi donuts met zalm en komkommer!